TIED&NYCKLED - Baroque update


Vrijdag, 14 fefruari 2020, 20.30u
Studio Campo, Asbeek
Zaterdag, 15 februari 2020, 20u
't Kasteeltje, Denderleeuw
Zondag, 16 februari 2020, 11u
De Bathyscaaf, Aalst
Zondag, 16 februari 2020, 19u
Ten Huize Rebecca, Ninove

BEAT LOVE ORACLE


De geplande optredens op zijn afgelast. Hiermee geven we gevolg aan de maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. We verwachten deze optredens in oktober te kunnen hernemen.

LES VIOLONS DE BRUXELLES, BARCELONE - Nieuwe cd!

De geplande optredens op zijn afgelast. Hiermee geven we gevolg aan de maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. We verwachten deze optredens in september te kunnen hernemen.

REINIER VOET & PIGALLE 44 feat. DICK VAN DER HARST

 • REINIER VOET - Gitaar
 • JET STEVENS - Bas
 • JAN BROUWER - Gitaar
 • DICK VAN DER HARST - Bandoneon

Sologitarist Reinier Voet speelde jaren lang als ritmegitarist voor 'gypsy-jazz' sologitaristen. Hij toerde en nam cd’s op met Fapy Lafertin en Jimmy Rosenberg. Als solist in zijn eigen band 'Reinier Voet & Pigalle 44', samen met ritmegitarist Jan Brouwer, toerde hij in Europa, de Verenigde Staten en Indonesië. Ze speelden op het Django Reinhardt Festival in Samois sur Seine en ook op het gypsyjazz festival op Nieuw Caledonië.

Reinier neemt de muziek van Django als uitgangspunt, en voegt daarbij zijn eigenstijl van soleren, eigen composities en arrangementen, om het tot een autenthieke en eigentijdse mix te maken. Als speciale gast dit keer bandoneonist Dick van de Harst, met wie hij al sinds 1989 in samenspeelt. Het kwartet in deze bezetting speelde in 2019 op het Django Amsterdam Festival.

Van der Harst is inmiddels een graag geziene muzikant in België, onder meer door zijn samenwerking met Koen de Cauter en met het ensemble Waso, en ook door zijn samenwerking met muziek-theatergezelschap HET MUZIEK LOD in Gent. Bijgestaan door bassiste Jet Stevens en Jan Brouwer zullen Reinier en Dick 'Django klassiekers', minder bekende stukken en eigen composities spelen.

Reserveren


TIED&NYCKLED - Baroque update

 • PHILIPPE MALFEYT - Theorbe
 • DIDIER FRANCOIS - Nyckelharpa
 • CLÉMENCE SCHILTZ - Viola da gamba

In Zweden wordt de viola da chiavi 'nyckelharpa' genoemd, waar ze de laatste 400 jaar bleef verder leven ondanks haar verdwijning in Centraal-Europa. Het Zweedse woord nyckel betekent 'sleutel' of 'toets', harpa staat voor 'snaarinstrument', men zou het dus kunnen vertalen als 'sleutelvedel'. Theorbe en Viola da Gamba hebben daarentegen geen toetsen maar zijn ook met snaren bespannen.

De drie instrumenten in dit album vertegenwoordigen de sleutel naar een wereld van contrasten, spanning-ontspanning, licht en duisternis: belangrijke sleutels om de barokke taal, verbeelding en esthetica te begrijpen. Deze bijzondere taal willen ze verder laten klinken in hun composities door het gebruik van barokke akkoordprogressies, intervallen, harmonieën en vormen. Ze trachten op die manier deze drie bijzondere instrumenten te doen herleven buiten hun historische context.

Reserveren


BEAT LOVE ORACLE

 • FRANK NUYTS - Compositie, marimba
 • FRANK DEBRUYNE - Compositie, saxofoon
 • STIJN DELDAELE - E-bas
 • RONALD DHAENE - Drums

In 2017 a brand new eccentric cross-over band was born. It entered into existence with a determination to bring new colour to the musical landscape. ʼBeat Love Oracleʼ is a dazzling testosteron quartet, that consists of a saxophone, a marimba, an electric bass and an impressive drumset.

"It is common knowledge that the oracle of Delphi never really predicted the future. But that did not prevent Beat Love Oracle from deciding to take control of the future. By presenting a repertoire that can set an example for future generations of musicians who want to look beyond the walls defined by genre."


LES VIOLONS DE BRUXELLES, BARCELONE - Nieuwe cd!

 • TCHA LIMBERGER - Viool, zang
 • RENAUD CROLS - Viool
 • ALEXANDRE TRIPODI - Altviool
 • RENAUD DARDENNE - Gitaar
 • SAM GERSTMANS - Contrabas

Breng de beste snarenkunstenaars uit de Belgische jazzscene samen en je krijgt Les Violons de Bruxelles! De muziek van Django Reinhardt wordt wereldwijd gevierd, gekopieerd, nieuw leven ingeblazen én onsterfelijk gemaakt. Af en toe wordt zijn erfenis volgens sommigen ook verraden, maar daar hebben we het hier niet over. De meest gebruikelijke manier om in de voetsporen van de meester te treden is het imiteren (excusez le mot) van het legendarische Hot Club de France Quintet (viool, sologitaar, twee ritmegitaren en contrabas).

Les Violons de Bruxelles – de naam doet natuurlijk al iets vermoeden – lappen deze traditionele samenstelling duidelijk aan hun viool. Niet minder dan 3 violen kleuren het muzikale samenspel met de meest uitbundige polyfone kleuren. Met Tcha Limberger beschikt de groep daarenboven over een meer dan uitzonderlijke solist. De contrasterende persoonlijkheden van de drie violisten laten een veelvoud aan stijlen en emoties los op het publiek. Een meer dan frisse en originele kijk op de klassieke gipsy-swing.