THE MILK FACTORY

Zaterdag, 17 maart 2018, 20u
't Kasteeltje, Denderleeuw
Zondag, 18 maart 2018, 11u
De Bathyscaaf, Aalst
Zondag, 18 maart 2018, 19u
Ninove, Ten Huize Rebecca

FIORINI-HOUBEN DUO

Zaterdag, 21 april 2018, 20u
't Kasteeltje, Denderleeuw
Zondag, 22 april 2018, 11u
De Bathyscaaf, Aalst
Zondag, 22 april 2018, 19u
Ninove, Ten Huize Rebecca

TUTU PUOANE & EWOUT PIERREUX

  • TUTU PUOANE - zang
  • EWOUT PIERREUX - piano

TUTU PUOANE

Nonthuthuzelo Puoane (31 mei 1979) is een jazz-zangeres uit Zuid-Afrika. Tutu Puoane werd geboren in een township nabij Pretoria en studeerde aan de University of Cape Town. Ze trok in 2002 naar Europa, meer bepaald naar Den Haag, waar ze een tijdlang studeerde. In 2004 verhuisde ze naar Antwerpen. Ze trad op in Zuid-Afrika, Italië, Zwitserland, Duitsland, de VS, België en Nederland. Met het Brussels Jazz Orchestra werkte ze samen voor het hommageprojecten Billie Holiday ('Writing Billie') en Nina Simone ('Goddamn! A tribute to...'). Ook stond ze op de concertpodia met Dré Pallemaerts en Toots Thielemans. Puoane bewees zich voor het eerst solo met haar albums Song (2007) en Quiet Now (2009). Zangeres Tutu Puoane staat garant voor soulvolle scats, diepe grooves en rijke harmonieën. Geboren en getogen in Zuid-Afrika, vestigde ze zich sinds 2002 in Belgische regionen, waar ze met haar warme stem de muzikale rijkdom van Afrika, Amerika en Europa verenigt. Na haar ode aan New Yorkse jazziconen (o.a. Billie Holliday) met het Brussels Jazz Orchestra keert ze terug naar een intiem concert. Hiervoor neemt ze haar vaste pianist en levenspartner Ewout Pierreux mee. Goed voor gezellige warme jazzklanken en een onuitwisbaar stukje Afrika...

Het was geen liefde op het eerste gezicht, eerder een gemeenschappelijke liefde en appreciatie voor jazz die hen samenbracht. Sinds ze mekaar voor het eerst ontmoetten tijdens een repetitie in Leuven, ergens in het jaar 2002, smeedden ze een muzikaal verbond. Uit de kruisbestuiving van Pierreux' sterk klassieke en in jazz gewortelde scholing, en Puoane's ritmische en Zuid-Afrikaanse achtergrond ontstond een unieke mix van Zuid-Afrikaanse swingende geluiden en de Amerikaanse Jazz, hun eerste liefde. Ze treden amper nog als duo op, maar telkens opnieuw ontstaat er een magie die hun muzikale band nog sterker maakt. Vandaag, zo'n 15 jaar later, delen ze een thuis en zijn ze gezegend met 2 prahtige kinderen, een dochter en een zoon.

Reserveren


THE MILK FACTORY

  • JAN DAELMAN - Fluit
  • VIKTOR PERDIEUS - Tenorsax
  • EDMUND LAURET - Gitaar
  • THIJS TROCH - Piano
  • KOBE BOON - Bas
  • BENJAMIN ELEGHEERT - Drums

The Milk Factory brengt complexloze composities en melodieën, gegoten in een compact popsong formaat. Warme en rijke klanktexturen worden uitgediept vanuit een breed scala aan muzikale achtergronden van de verschillende groepsleden.

Het idee om The Milk Factory op te richten ontstond na een intiem duoconcert van gitarist Edmund Lauret en pianist Thijs Troch. Voor deze gelegenheid brachten zij een mooie opeenvolging van zelf-gecomponeerd materiaal waarin de melodie centraal staat en virtuoze solo's bewust achterwege worden gelaten. In navolging van dit geslaagde concert besloten ze hun duo uit te breiden met het oog op extra diepgang in hun composities, zonder hun stilistisch idioom te verbreken.

Facebook Soundcloud Reserveren


FIORINI-HOUBEN DUO

Het Fiorini-Houben duo is de 'zeldzame bij' naar de welke velen blijven uitkijken. De juistheid en beheersing van herbezochte traditie doorheen het schitterend prisma van moderniteit. Narratief, poetisch, gevoelig, teder simpel en veerkrachtig, met wat afstand 'so British' elegant. De keuze van het repertoire van dit duo is werk van het viertal handen van Gregory Houben en Fabian Fiorini en een hymne aan de vreugde, een levenshouding die zij graag 'Happy Culture!' noemen. Een verbond tussen twee essentiële zaken in kunst: de communicatieve vreugde en de eisen van nieuwigheid.

Reserveren