ELIOTT KNUETS & SÉCULA QUARTET

 • ELIOTT KNUETS - Gitaar
 • NOÉ SÉCULA - Piano
 • JOAN CODINA - Contrabas
 • GENIUS WESLEY - Drums

Als er één woord gebruikt zou moeten worden om deze nieuwe formatie te beschrijven, dan zou het 'Eenheid' zijn. 'Verlangen naar eenheid' is het motto van het Knuets - Sécula Kwartet. Zich bewust van hun eigenzinnigheid interpreteren de vier spelers muziek graag in de bredere zin van het woord. Met geopende oren en harten proberen ze voortdurend de vlam te eren die ze van vroegere en hedendaagse meesters hebben gekregen.

Reserveren


FAMILIE DE CAUTER

 • MYRDDIN DE CAUTER
 • DAJO DE CAUTER
 • KOEN DE CAUTER

Flamenco in 'Gezelleschap' van dubbele CD- en tekstboekvoorstelling 'O Leeksken Licht'!

Reserveren


PIERRE BENSUSAN

Als wereldmuziek de ontmoeting of samensmelting van traditionele, populaire en hedendaagse muziek betekent, dan is Bensusan een van de belangrijkste wereldmuziekmuzikanten van onze tijd.

De in Algerije geboren componist, gitarist, zanger, avonturier en globetrotter Pierre Bensusan is een van de Franse muzikanten die een wereldwijde reputatie genieten, zowel als soloartiest als door talrijke samenwerkingen. Bijgenaamd 'de prins van DADGAD', heeft hij zijn eigen gitaarstijl gecreëerd die hij wereldwijd uitdraagt. Zijn video's zijn viraal gegaan met tienduizenden luisterbeurten per maand. Maar het is op het podium dat 'de man uit Oran' echt zijn strepen heeft verdiend. De muziek van Bensusan is een intieme, orkestrale hymne, een soloreis op een gitaar, onderworpen aan de elementen van de natuur. Met vingerpulsen op een ebbenhouten toets voor open stemming en een duizelingwekkende en transparante techniek.

Reserveren


RUTGER MATHYS & FRIENDS & and their love for the song

 • RUTGER MATHYS - Mondharmonica
 • MARIJN VAN DER LINDEN - Gitaar (NL)
 • WIDO UVIN - Gitaar, compositie
 • MAËL IDRIS - Piano

RUTGER MATHYS

Op zijn zesde begon Rutger aan zijn muzikale reis, te beginnen met de piano. Klassieke wortels legden de basis, maar zijn hart vond zijn ware thuis in de jazz, toen hij zich hierin op het kunsthumaniora verdiepte. Daar ontdekte hij zijn passie voor de chromatische mondharmonica, een uniek instrument dat zijn artistieke canvas werd.

Rutger wijdde zich zes jaar aan het streven naar meesterschap op dit bijzondere instrument tijdens de bachelor- en masteropleiding Jazz aan het prestigieuze Codarts Conservatorium in Rotterdam, Nederland. In 2022 brak er een baanbrekend moment aan toen hij de Toots Thielemans Challenge won, ondersteund door Toots' management. Deze overwinning betekende een keerpunt in zijn carrière.

Zijn muziek heeft weerklank gevonden op grote podia, van een optreden voor de Belgische koninklijke familie tot in Berlijn en het sieren van het Brussels en North Sea Jazz Festival in 2023. Naast zijn solo-werk heeft Rutger uiteenlopende bands. In "Duo Gaitar" verkent hij samen met zijn voormalige docent Marijn van der Linden een mix van jazz, chanson en Braziliaanse muziek, waarmee hij het publiek op keer op keer in vervoering brengt.

Rutger maakt ook deel uit van het muziekcollectief 'Shikata Ga Nai,' een funk-fusionband, met wie hij in oktober 2023 hun debuutalbum uitbracht. Als co-leider van het 'Mathys/Idris Quartet', hij won de Dinant Jazz Contest in juli 2023. Daarnaast wordt hij begeesterd door theaterprojecten, tango ensembles, choro groepen en veel meer.

Reserveren


STADLANDER

 • STIJN ENGELS - Piano
 • BRUNO VAN DER HAEGHEN - Tenor saxofoon
 • KRIS AUMAN - Contrabas
 • STIJN DEMUYNCK - Drums

KRIS AUMAN

Kris Auman(°1987) studeerde contrabas aan het Conservatorium van Gent en volgde lessen bij Stefan Lievestro, Janos Bruneel en Yannick Peeters. Ze volgde masterclasses bij Anders Jormin, Lary Grenadier e.a. In 2013 behaalde ze haar Master Contrabas in Jazz.

Sinds 2017 speelt en componeert ze voor haar eigen band 'Endlingr'. Deze werd warm onthaald in de Belgische Hard rock scene. Ze hebben een eerste EP 'From the molten vaults' uitgebracht in 2020 en een eerste full album 'Tra' in 2023, beide opgenomen bij Koen Gisen en uitgebracht bij Consouling Sounds. Endlingr kan best omschreven worden als: instrumentale rock, donker, cinematografisch, doorgecomponeerde muziek met riff gebaseerde passages.

Momenteel speelt ze naast Endlingr ook in andere projecten: Stadlander (Jazz, muziek van Stijn Engels), Ian Clement (Dark pop); Predatory Void (metal):Raman (blues, pop) e.a. In het verleden speelde en componeerde ze ook muziek voor dans en theatervoorstellingen en werkte samen met o.a. Helder Seabra(dans) en Niels Brandaan Cotterinck(theater) alsook kort bij Miet Warlop. Alfredo (Midnight Prayer 2015), Ladakh( Ladakh 2017), Monkey Business, Imaginarium, Belcirque (The tallest man 2018, La grande Fete 2021)... zijn nog enkele projecten uit het verleden.

Reserveren