TUUR FLORIZOONE & TRICYCLE

 • TUUR FLORIZOONE - Accordeonist, pianist en componist
 • PHILIPPE LALOY - Sax en fluit
 • VINCENT NOIRET - Contrabas

Tuur Florizoone is weer helemaal terug van weggeweest. Samen met zijn companen Philippe Laloy en Vincent Noiret viert hij dit najaar het 20-jarig bestaan van Tricycle met een nieuwe CD en een uitgebreide tournee in het clubcircuit van Vlaanderen, Wallonië en Nederland. De verjaardags-cd ‘ZOOM’ telt 13 toegankelijke, inventieve en verhalende composities van Tuur Florizoone die opnieuw de grenzen van de jazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassieke muziek aftasten met een typisch Belgisch geluid als resultaat.

Voor bandleader Tuur Florizoone heeft deze verjaardag alvast een symbolische waarde. Hij was 20 jaar en nog student aan het Brusselse muziekconservatorium toen hij Tricycle opstartte, zijn allereerste band trouwens, én hij is nu zelf 40 jaar. Toen Tricycle in 1999 voor het eerst samenspeelde, was dat een toeval en een noodzaak. In extremis trok het pas samengestelde trio immers naar Duitsland om een circusvoorstelling te begeleiden voor een 'one shot performance'. Nu 20 jaar en 4 albums later staat de groep er nog steeds.

Reserveren


TRIO FRANK VAGANÉE

 • FRANK VAGANÉE - Altsax, sopraansax en dwarsfluit
 • TEUN VERBRUGGEN - Drums
 • SAM GERSTMANS - Contrabas

Frank Vaganée studeerde jazz aan het conservatorium in Antwerpen en aan de Jazzstudio (o.m bij John Ruocco). Halfweg de jaren tachtig startte hij zijn professionele loopbaan als musicus waar hij actief was in diverse jazzensembles die al dan niet in zijn eigen naam georganiseerd werden. In 1993 stichtte hij samen met enkele andere musici het Brussels Jazz Orchestra (BJO), waarmee hij projecten realiseerde die internationale naam en faam toebedeeld kregen. Naast zijn werkzaamheden als artistiek leider van het Brussels Jazz Orchestra, schittert Frank Vaganée ook in kleinere (internationale) bezettingen. Hij doceert aan de LUCA School of arts, departement van het Lemmensinstituut in Leuven, saxofoonjazz, ensemblespel, bigband en arrangement.

Frank Vaganée won verschillende prijzen, waaronder ook een Oscar voor zijn muziekbijdrage aan de film 'The Artist'. Vaganée bezit een zeldzaam zilveren toon op altsax, die vaak doet terugdenken aan jazzlegendes als Art Pepper of Lee Konitz. Maar zoals elke saxofonist na John Coltrane, kan hij het instrument ook overblazen in schrille flageoletten en losbarsten in hevig emotionele passages.

Reserveren


LES VIOLONS DE BRUXELLES

 • TCHA LIMBERGER - Viool, zang
 • RENAUD CROLS - Viool
 • ALEXANDRE TRIPODI - Altviool
 • RENAUD DARDENNE - Gitaar
 • SAM GERSTMANS - Contrabas

Breng de beste snarenkunstenaars uit de Belgische jazzscene samen en je krijgt Les Violons de Bruxelles! De muziek van Django Reinhardt wordt wereldwijd gevierd, gekopieerd, nieuw leven ingeblazen én onsterfelijk gemaakt. Af en toe wordt zijn erfenis volgens sommigen ook verraden, maar daar hebben we het hier niet over. De meest gebruikelijke manier om in de voetsporen van de meester te treden is het imiteren (excusez le mot) van het legendarische Hot Club de France Quintet (viool, sologitaar, twee ritmegitaren en contrabas).

Les Violons de Bruxelles – de naam doet natuurlijk al iets vermoeden – lappen deze traditionele samenstelling duidelijk aan hun viool. Niet minder dan 3 violen kleuren het muzikale samenspel met de meest uitbundige polyfone kleuren. Met Tcha Limberger beschikt de groep daarenboven over een meer dan uitzonderlijke solist. De contrasterende persoonlijkheden van de drie violisten laten een veelvoud aan stijlen en emoties los op het publiek. Een meer dan frisse en originele kijk op de klassieke gipsy-swing.

Reserveren